The Plugless - rockmusiikin klassikoita ilman sähköä

Sanna Purokuru: polkuharmooni, saksofoni, laulu
Kalle Kangas: kontrabasso, laulu
Tuomo Jukkala: akustinen kitara, laulu
Tiina Pitkänen: polkuharmooni, laulu
Jouko Mäki-Lohiluoma: rummut, huuliharppu, laulu


Vuonna 2005 perustettu The Plugless osoittaa riemastuttavalla tavalla, että sen voi tehdä toisinkin. 70-luvun rockmusiikin klassikot jytäävät hienosti ilman ainuttakaan sähkösoitinta - edes laulumikrofoneja ei käytetä. Tämän balanssi-ihmeen mahdollistavat tosi pienet mutta silti oikealta kuulostavat omatekemät rummut. Kontrabasso, akustinen kitara ja kannettava polkuharmooni antavat bändille hienon, omintakeisen perussoundin. Kukin soittaja esiintyy vuorollaan laulusolistina ja taustalaulut soivat puhtaasti.

The Pluglessin ohjelmistossa on mm. Led Zeppelinin, Deep Purplen, Uriah Heepin, Jimi Hendrixin, Janis Joplinin, CCR:n, The Beatlesin, The Sweetin ja Elviksen musiikkia. Alkuperäiset sovitukset kitarariffeineen on otettu haltuun ja lopputulos aiheuttaa takuuvarmasti tunne-elämyksen ainakin niiden ihmisten sydämessä, joiden nuoruuteen nämä kappaleet kuuluivat. Ja tulipa kerran keikan jälkeen aika nuorikin nainen kiittelemään silmät säteillen:”Hienoja biisejä! Meidän isällä on noita levyjä.”

Festivaalikeikoilla The Plugless suostuu tinkimään sähköttömyydestään sen verran, että bändin eteen voidaan sijoittaa yksi isokalvoinen mikrofoni äänentoistoa varten.


The Plugless