Mistä luokkaretkirahat? Myydään lasten polkupyörä!

Suomen ensimmäinen PERHEMUSIIKKI – CD, transitmies Jouko Mäki-Lohiluoman lauluja sisältävä MYYDÄÄN LASTEN POLKUPYÖRÄ! on luonteva varainhankintatuote koululuokille ja urheiluseuroille ym. ryhmille.

Näissä lauluissa ollaan nimittäin saman asian äärellä, kuin ollaan siinä tilanteessa, kun lapsi seisoo ukin ja mummin tai naapurintädin ovella ja pyytää avustusta luokan retkikassaan.

Kyseessä on teemalevy, jonka laulut kertovat lasten yllättävän nopeasta kasvamisesta ja siitä syntyvistä vääntötilanteista tyyliin ”onko pakko lähtee mökille”. Tunnelma vaihtelee naurettavasta liikuttavaan.

Lausolisteina vänkäävät kaksi murrosikäistä vastaan yksi isä. Musiikki on kantrirokkia, maamme eturivin ammattilaisten soittamaa.

Kuuntele viereisestä soittimesta näytteitä lauluista. Ne ovat kuunneltavissa myös kokonaan Spotifyssa.

Ota yhteyttä, niin juttelemme myyntiprovisioista ym. yksityiskohdista.


Yhteystiedot

Jouko Mäki-Lohiluoma yhteystiedot


PS.

MIKSI PITI KEKSIÄ PERHEMUSIIKKI?

Heti synnyttyämme meille lauletaan, ja hautajaisissamme lauletaan. Ja siinä välissä laulut ovat läsnä elämämme jokaisena päivänä. Me rakastumme laulujen tahdissa, me iloitsemme laulaen, ja surun ja yksinäisyyden hetkellä meitä lohduttaa laulu.

Miksi?

Koska laulun avulla syntyy yhteys ihmisten kesken. Koska laulu on silta ihmisestä toiseen.

Laulun tehtävä on kuvata yhteinen kokemus. Rakastumisen on kokenut suunnilleen jokainen yli 15 –vuotias ihminen. Ei siis ihme, että populäärimusiikin tekstien ylivoimainen ykkösaihe on parisuhde kaikkine kiemuroineen: rakasta, kärsi ja unhoita. Mutta ihmisillä on muitakin yhteisiä tunnekokemuksia, joista on syntynyt lauluja: uskonnollisista kokemuksista virisivät virret ja hengelliset laulut, yhteiskunnallisesta liikehdinnästä työväenlaulut, kansallistunteen vallassa kirjoitettiin isänmaallisia kotiseutulauluja. Entäs rauhanlaulut, joululaulut, pornolaulut, tuutulaulut...

Niin, tuutulaulut. Kun ihminen saa lapsen, hänen tunne-elämänsä muuttuu. Sana ”me” saa uuden merkityksen, me olemme nyt perhe. Omien lasten kanssa eläminen tuottaa vanhemmille tunne-elämyksen toisensa jälkeen: ensimmäinen sana, kävelemään oppiminen, polkupyörän apupyörien irroitus, koulun alkaminen, tyttö- ja poikaystävät, ylioppilasjuhlat, kotoa lähtö.

Omiin lapsiin liittyvät tilanteet ovat erittäin voimakas yhteinen tunnekokemus valtavalle määrälle ihmisiä. On ällistyttävää, että tästä aihepiiristä ei ole aiemmin juuri lainkaan kirjoitettu lauluja. ”Myydään lasten polkupyörä!” on suorastaan alkusoitto kokonaan uudelle musiikkilajille, perhemusiikille. Nämä laulut ovat ensisijaisesti vanhemman puhetta yhteisestä kokemuksesta toiselle vanhemmalle. Mutta asioita katsotaan välillä myös lasten näkökulmasta. Laulut kaareutuvat sillaksi myös yli sukupolvien välisen kuilun.